Restaurant Zeyn Utrecht

Heb je dat ook weleens dat je een naam leest van een restaurant en denkt waar zit dat dan??? En dat bij het adres checken of kijken op Google Maps je er ineens achter komt dat je al 100x langs het restaurant gewandeld bent en je dit blijktbaar nooit geregistreerd hebt.

Dat overkwam mij woensdag. Ons allereerste etentje in 2018 was bij restaurant Zeyn  aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Ideaal gelegen, je loopt zo vanuit de stationshal het Jaarbeursplein op naar het restaurant en vanuit de Jaarbeurs loop je recht op het restaurant af. Ideaal na een dagje beurzen om bij Zeyn even bij te komen.

Een driegangen menu kost hier 32,50 euro en ik kan je vertellen dat is niet duur voor al het lekkers wat je krijgt voorgeschoteld.

Mijn voorgerecht was een lekkere carpaccio, een bord vol.

Het hoofdgerecht bestond uit een diamanthaas met een torentje van aardappel en gegrilde groenten met een rode wijnjus. Om je vingers bij op te eten en het formaat van het vlees, echt een flink stuk vlees, heerlijk voor ons carnivoren!! Neem hierbij een Merlot en je avond kan zeker niet meer stuk.

Mijn nagerecht was een crème brulee met een vleugje Baileys, helaas maar een vleugje want ik heb het niet echt geproefd, jammer.

Edwin daarentegen genoot van zijn cheesecake.

Zeyn ligt dus pal op de hoek naast het Beatrixtheater aan de ene kant en het Beatrixgebouw aan de andere kant. Al zo vaak gepasseerd en nooit is het mij opgevallen dat er nog een apart restaurant tussen zat.

De bediening is erg vriendelijk en het restaurant is leuk ingericht met overal vrolijke teksten en tekeningen.

Er is voor de medewerkers van het Beatrixgebouw zelfs de mogelijkheid om hier hun lunch te halen, het restaurant is namelijk open aan de kant van het Beatrixgebouw, het is zelfs zo dat als je naar het toilet wilt, dit moet doen in het Beatrixgebouw. Uitzicht vanuit het Beatrixgebouw:

Wij hebben een heerlijke avond gehad bij Zeyn en kunnen Zeyn zeker aanraden. Na een dag flink shoppen in het vernieuwd Hoog Catherijne is het hier heerlijk vertoeven en na een dagje beurzen kun je hier even op adem komen met een wijntje en een driegangen menu of gewoon een lekkere sate of hamburger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.