Jamie’s Italian Den Haag

Vandaag mochten wij deelnemen aan een pastaworkshop bij Jamie’s Italian.  Tot nu toe heeft Jamie’s Italian twee vestigingen in Nederland, eentje in Rotterdam en eentje in Den Haag. Wij zijn vanmorgen een kijkje gaan nemen in Den Haag.

We werden zeer vriendelijk ontvangen en mochten ook even een kijkje nemen en sfeer proeven in het restaurant.

Na een bakje koffie werden we meegenomen naar de workshopruimte. Hier werden we welkom geheten door Paul, de Engelse chef en zijn twee assistentes, Sherine en Denise.

We beginnen met zelf pastadeeg maken. De benodigdheden zijn simpel, bloem (het liefste 00, want deze is heel fijn) en een ei.

In de bloem maak je een kuiltje en daar leg je het ei in. Zorg dat je kuiltje goed dicht is, mocht je het zo op de tafel of werkblad doen, want mijn kuiltje was helaas niet zo dicht en hierdoor liep mijn ei weg ;-). Het kuiltje op de foto is van Paul!

Dit kneed je tot een soepel deeg (op 100 gram 1 ei), mocht het te nat zijn doe je er een klein beetje bloem bij, te droog, dan doe je er een paar druppeltjes water bij, niet teveel. Nadat het soepel is laat je het even rusten in de koelkast.

Na het rusten ga je de deegbal uitrollen met een deegroller.

Na het uitrollen, je deeg moet ongeveer een halve centimeter dik zijn, kun je je deeg door de deegmachine doen. Let op dat je deeg niet te breed is voor de machine, snij er anders een stukje vanaf aan de zijkant.

Je begint op de dikste stand en je werkt zo naar de dunste stand toe. Als alles goed gaat heb je dan zo’n stuk deeg.

En hier kun je dan bijvoorbeeld tagliatelle van maken.

Of bijvoorbeeld gevulde ravioli, ook erg lekker!

Bij Jamie’s maken ze oneindig veel porties pasta en dit kan natuurlijk niet met de hand. Hier hebben ze speciale Ferrarirode pastamachines voor!

Hier gaat griesmeel, ei en bloem in in grote getale.

Dan wordt de machine aangezet en deze maakt een mooi deeg van alle ingrediënten.


Zodra alles netjes gemengd is en het deeg er goed uitziet, komt de pasta eruit. Ze hebben vele vormen, in dit geval is er een penne gemaakt.

Na al dat harde werken wil ik natuurlijk ook wel weten hoe dat nu proeft pasta bij Jamie’s. En ik kan je zeggen verrukkelijk!! We kregen shared dishes, verschillende gerechten om te delen dus, waaronder pasta bolognese, pasta met garnalen en ravioli met ricotta en spinazievulling.

De ravioli was om je vingers bij op te eten, maar wat ik echt het hoogtepunt van de tafel vond, was het knoflookbrood, echt grandioos!!! Ik zou dolgraag dat recept willen hebben om thuis te maken, echt heerlijk!!

We gingen niet alleen met een goedgevulde maag naar huis, maar ook nog met een goedgevulde goodiebag!!

Ons eigen geknede deeg en een klomp deeg van Jamie’s en dit:

Met deze goodiebag kunnen we nu thuis ook aan de slag, nu alleen nog een pastadeegmachine ;-). Thanks Paul, Sherine and Denise, we had lots of fun!! En we hebben er weer een nieuw uit eten adresje bij in Den Haag, een echte aanrader!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.