Ons nachtje Okura Hotel en Robeco Summernights in het Concertgebouw

Wij gaan overnachten in hotel Okura in Amsterdam dankzij het Concertgebouw. Bij aankomst valt onze mond al open, zo groot en alles zo mooi, bagagerekken zoals het hoort!

  

De ontvangst is onvergetelijk, we voelen ons echte VIPS. We worden persoonlijk ontvangen door de Duty manager en Priscilla van Guest Relations.

Priscilla neemt ons mee naar onze kamer, die ontzettend prachtig en heel groot is.

  

De badkamer is ook een echte balzaal.

  

En dan als klap op de vuurpijl krijgen we nog een verrassing op de kamer, nu is het VIP gevoel helemaal compleet:

  

  

Na al deze verwennerijen melden we ons bij Nagomi Spa voor onze manicure. De Spa is gevestigd in het hotel en je kunt hier heel veel behandelingen laten doen. De ontvangst hier is ook alweer helemaal top. We worden naar de wachtruimte gebracht alweer we een heerlijk kopje thee aangeboden krijgen, helemaal in stijl.

  

Nadat we hier helemaal bijgekomen zijn van alle indrukken worden we opgehaald. We mogen samen, naast elkaar de manicure ondergaan. We krijgen een scrubbehandeling, een handmassage en na de manicure een mooi kleurtje op onze nagels.

  

Na afloop mogen we nog even ontspannen en krijgen we een lekker sapje en vers fruit met mousse.

Hierna gaan we weer naar de kamer om onze make-up te doen en om te kleden. Maar voordat we klaar zijn om te gaan moet er nog wel gegeten worden. Dat doen we via de room service. We nemen het er nu wel van natuurlijk, die kans krijgen we maar een keer!! We bestellen de entrecote en de zeer vriendelijke ober komt met tafel en al onze kamer binnenrijden, zo leuk om eens mee te maken ;-).

We hebben heerlijk gegeten, maar dan wordt het toch echt tijd om richting het Concertgebouw te gaan. Dit is 20 minuutjes lopen vanaf het hotel en het weer is heerlijk, dus we lopen op ons gemakje die kant op. Zelfs nog tijd voor een kleine fotoshoot ;-).

  

Het is erg druk bij het Concertgebouw en de caissière vertelt ons ook dat het helemaal uitverkocht is, nou ja wij hebben in ieder geval kaartjes!

  

Onze plaats is op het podium achter het orkest. Net alsof we er helemaal tussenin zitten. De dirigent kijkt ook jouw kant op, alleen de zangers kijk je op de rug, maar die lopen dan wel weer langs ons met opkomen en afgaan. Wat een ervaring!!

  

Anne kijkt haar ogen uit, vooral de kleding en de haren van de sopraan vallen in de smaak ;-). De jurk die zij draagt lijkt op het pakje wat Anne woensdag aantrekt bij de diploma-uitreiking, superleuk natuurlijk!! De muziek was ook erg aangenaam en had nog veel langer mogen duren, we komen graag nog eens langs!

Na het concert lopen we rustig naar het hotel, het is nog steeds warm en ineens zien we een bekende tram ;-).

Bij binnenkomst op de kamer viel onze mond alweer open. Gordijnen waren netjes dicht en naast ons bed lag een kleedje met Goodnight erop en daarop slippertjes, wat een service!!! Mag ik hier blijven??

Nu nog even lekker in bad met een Nespresso koffie en daarna heerlijk slapen. Welterusten!

Na een zalige nachtrust is het tijd voor ontbijt. Need I say more?

  

In de ontbijtzaal staat ook een heel leuk aapje, blijkt dit aapje gemaakt door Anne (patissier in het hotel). Het aapje is volledig van chocolade en het heeft haar 16 uur gekost om deze te maken, echt een kunstwerkje en zeker zonde om op te eten!

Na het ontbijt gaan we weer naar onze kamer en lopen we langs Priscilla van Guest Relations en wat denk je, ze kent ons nog bij naam, hoe super is dat. Dat zijn de kleine dingen die een hotel groot maken, het echte klantgevoel, het gevoel dat je er toe doet!

Ons uitzicht is niet heel bijzonder, maar we kijken wel op de kinderboerderij.

Dus als laatste wandelingetje lopen we nog even naar de kinderboerderij en doen we even gek samen ;-).

  

We gaan ook helemaal in stijl.

En natuurlijk zijn er ook dieren ;-).

  

  

Na dit uitstapje is ons avontuur helaas weer over en gaan we weer van VIPS naar gewoon Anne die net haar diploma behaald heeft en naar gewoon Diane die morgen weer aan het werk mag bij de Hogeschool. Maar het voelt supergoed om even zo’n dag tussendoor te hebben, zou iedereen eens moeten beleven!

Het afscheid is ook weer bijzonder en geheel in stijl.  ありがと (Arigato)

En speciaal voor Priscilla: Obrigada.

Dit was echt een belevenis om nooit te vergeten en vroeger gaven we de hotels waar we samen verbleven cijfers, dat doen we nu niet meer, maar anders had Okura allemaal tienen gehad, elven had dat gekund!!

We komen graag nog eens, er is nog zoveel uit te proberen zoals het zwembad, dat hebben we helemaal niet gebruikt, dus we moeten echt nog eens terug ;-).

Dag Amsterdam, tot gauw!

  

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.