Museumnacht Maastricht

Terug uit Space en uit een stukje buitenland sta ik nu weer met beide voeten op de grond ;-). Vrijdag zijn Anne en ik naar de Museumnacht Maastricht geweest met thema Lost in Space.

Onze overnachting was in the Studenthotel. En nu hoor ik je denken, the Studenthotel is dat een soort hostel voor jongeren?? Ja, dat dacht ik dus ook, eerlijk gezegd had ik nog nooit eerder van the Studenthotel gehoord, maar geloof mij het is een echt hotel en nog een van de betere ook!

Het hotel is gevestigd in de oude Sphinx fabriek en overal in het hotel kom je nog features tegen van de oude fabriek, heel cool!

Het hotel kun je dus al van ver zien liggen dankzij de grote letters Sphinx op het dak! De ontvangst kon niet beter gewoon, we hadden zo’n vriendelijke en enthousiaste receptiemedewerker, daar kan nog menig receptiemedewerk(st)er een voorbeeld aan nemen!!

Deze receptiemedewerker mag wel iets meer eten, hij is wat aan de magere kant.

We waren veel te vroeg, maar mochten toch al naar onze kamer en dat was echt een balzaal! En met een persoonlijk kaartje op het bed, onze dag on nu al niet meer stuk!

Aangezien ik mijn eigen studentje bij mij had, wilden we graag alles ontdekken wat het hotel te bieden had en dat was veel en superleuk!!

Na het hotel bekeken te hebben was het tijd om Maastricht onveilig te gaan maken. Veel shoppen, want dat kun je hier wel! In het nieuwe centrum zijn alle grote ketens te vinden en als je de brug de Servaas oversteekt kom je in Wyck en daar vind je allerlei leuke kleine winkeltjes, ook heel gezellig!! Na al dat geslenter en geshop krijg je wel honger, dus de inwendige mens moest ook even voorzien worden van eten en drinken. Helaas geen vlaai, dus we moeten zeker nog eens terug, want eigenlijk mag je geen bezoekje brengen aan Maastricht zonder vlaai te eten. Wij hebben dat nu wel gedaan, sorry, dus we komen gauw terug om dat goed te maken! We vonden een heel gezellig tentje genaamd Mickey Brown’s bij Mosae Forum en hebben genoten!!

Hierna nog even uitrusten op de kamer met een kopje thee en ’s avonds hebben we gegeten bij the Commons restaurant. Bediening is vriendelijk, spreken Engels, zijn niet heel snel. Eten is heerlijk, pizza was heerlijk en de burger was om je vingers bij op te eten.

Wij zitten trouwens eerste rang voor skaters van Stadsnomade vanaf onze hotelkamer!

Dan is het eindelijk tijd voor de Museumnacht, wij zijn er klaar voor!

We vertrekken als eerst naar Boekhandel Dominicanen om daar ons bandje op te halen.

Boekhandel Dominicanen is trouwens ook zonder de Museumnacht heel erg interessant om te bezoeken, het is namelijk een boekwinkel in een oude kerk (de Domicanenkerk) en echt heel imposant om zo even door heen te lopen of heel sjiek zoals de Maastrichtenaren zouden zeggen. Hier liepen mensen heel apart gekleed in het kader van Dress to protest en twee daarvan heb ik op de gevoelige plaat vastgelegd.

Volgende stop Museum aan het Vrijthof. Hier zagen we de tentoonstelling The Girl, the Dress and the Pearl. Geweldige jurken en helemaal gaaf om te zien was het kamertje waarin alle ideeƫn tot leven kwamen, de werkkamer. Je kon zo het hele proces volgen van het designen van een jurk etc.

Superleuk waren ook de sushisieraden. Sieraden die voorbij kwamen op een sushi draaitafel.

Hierna het Bonnefantenmuseum. Hiervoor pakten we de Hop on Hop off bus die speciaal deze avond reed. De bushalte was een groot feest met live muziek.

En de bus was nog een groter feestje, the Busz Lightyear met nog meer live muziek aan boord, wat een feestje. De avond werd steeds leuker en leuker!

Onze wens was de Stairway to Heaven te betreden in het Bonnefantenmuseum. Helaas werden Anne en ik uit de lijn geplukt en precies voor onze neus werd de rij gesloten omdat er geen plekken meer zouden zijn voor de hele avond. Dat was balen…. om ons verdriet maar enigszins te verzachten zijn we toen maar gaan glijden… geen stairway to heaven, maar wel een slide to the stars.

In de expo beating Time heeft Anne achter een echte, oude, antieke typemachine gezeten, iets wat jongeren van deze tijd waarschijnlijk helemaal niet meer kennen.

Toen door naar de Maanserenade in de Alice in Spaceland bus, blij dat we daar snel uit waren ;-).

Volgende stop Brouwerij Bosch in de Deep Space bus, een bus vol met aliens. Zo eng die vielen gewoon niet te fotograferen. Bij de Brouwerij een bezoekje gebracht aan de modelspoorbaan vereniging de Percee.

En een kijkje genomen bij de tentoonstelling Maastricht 1867. Hier een plan van de straat van ons hotel, de oude Sphinx fabriek.

Natuurlijk mocht een bezoekje aan het brugwachtershuisje ook niet ontbreken. Eindelijk eens binnen mogen kijken, hoe gaaf is dat!

In het hotel was ook een en ander te doen. Bijvoorbeeld de Pechakucha talks, Anne had donderdag een presentatie en deze moest in stijl van Pechakucha zijn, hoe toevallig! In het hotel was er ook Pakje Kunst, een pakje kunst in de vorm van een sigarettendoosje wat je uit een sigarettenmachine trekt, superleuk en dat moesten we natuurlijk even doen!

De Sphinxpassage bij het hotel was ook langer geopend, deze is gewoon interessant om eens door heen te lopen en zo de geschiedenis van de keramiekindustrie van Maastricht leert kennen.

We hebben lang niet alles gezien, maar wat we gezien hebben vonden we super! Vooral de hop on hop off vonden wij zeer goed geregeld en ook het feit dat de bushaltes goed versierd waren, dus je ook niet verkeerd kon gaan staan. Na deze superavond was het tijd om te gaan slapen. Welterusten!

Natuurlijk verlaten wij Maastricht niet zonder een ontbijt, dus nog even genoten van een lekker ontbijt bij the Commons. Weinig broodkeuze, wel veel yoghurt en cereal en vers fruit en lekker sap!

Nu was het toch helaas tijd om naar huis terug te gaan. We hebben genoten, Maastricht is echt een superleuke stad om te bezoeken met je tienerdochter, er is altijd wel iets te doen hier en shoppen kun je hier tot je er bij dropt. En voor die overnachting? Moet je natuurlijk bij the Studenthotel zijn, wat een geweldige ervaring was dat. De ontvangst, de kamer, de kleine verrassinkjes en alle geweldige teksten, ik had hier wel een maand willen blijven!! Wij komen gauw weer!! Hoi, hoi Anne en Diane

En zo is het maar net!
Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.