Doggy Days 2019

Vorig weekend gingen wij naar Doggy Days!! Onze allereerste keer, dus hadden totaal geen idee wat we konden verwachten, maar het was super!!

Onze doggybag 😉

We meldden ons bij de receptie van Landal Twenhaarsveld, ontvangst is prima en we krijgen meteen een doggybag voor onze Dika. Bij de receptie staan ook waterbakken en bakken met lekkere traktaties voor de hond, hoe super geregeld!

Vol verwachting gaan we richting ons huisje nummer 16, een 4B huisje. Het huisje ligt vrij en heeft een lekkere, vrije tuin. We pakken onze spulletjes uit en ondertussen worden onze boodschappen bezorgd door Plus uit Heeten. Deze worden door een medewerkster in haar eigen auto gebracht omdat wij toch op haar route naar huis lagen. Boodschappen netjes verpakt in dozen en niet in kratten omdat we hier maar een weekendje zijn en dan weer met de kratten blijven zitten. Hier is over nagedacht!!

Op het park zelf is ook een supermarkt, maar deze is toch net iets duurder, maar erg handig voor vergeten boodschapjes en broodjes ’s ochtends.

Na alle boodschappen uitgeruimd te hebben is het tijd voor een kleine Vrijmibo in onze eigen achtertuin in Twenhaarsveld, wat een heerlijke rust!!

klef 😉

We hebben ons voor geen enkele activiteit ingeschreven omdat we moesten afwachten hoe onze Dika reageert op alle honden. Zij is namelijk een oud-KNGF’er, wij kregen haar met zevenenhalve week en na anderhalf jaar is zij naar school gegaan bij het KNGF om blindegeleidehond te worden. Nu is Dika erg onzeker, dus na een paar maanden kregen we een telefoontje of we haar terug wilden omdat ze gezakt was. Daar hoefden we niet lang over na te denken….. Maar door haar opvoeding moest zij dus meer gericht zijn op mensen dan op honden… Dus tijd om haar kennis te laten maken met alle honden hier en waar kun je dat het beste doen dan bij de hondenvijver?

Eerst even de kat uit de boom kijken, maar de staart kwispelt dus het zit wel goed ;-).

moeten we nu al weg??

Hier op het park is ook echt aan alles gedacht voor de hond, op diverse plaatsen snackpoints en een waterbak, een heerlijke hondenvijver en ook nog hondendouches. Dat vond Dika net zo lekker als zwemmen!

De volgende dag heerlijk naar de omliggende dorpjes gegaan. Holten, Rijssen, Lochem allemaal waard om een bezoekje te brengen. Voor vanavond stond er gourmet op de planning, maar omdat het weer zo heerlijk was, besloten om de gourmet naar buiten te verplaatsen. Toch heerlijk zo buiten leven!!

En Dika ligt er lekker bij buiten, die heeft de hele tuin al rondgerold en vindt alles prima zolang zij maar buiten kan zijn.

’s Avonds weer lekker naar de vijver en daarvoor nog even naar de speeltuin.

En natuurlijk weer afsluiten met een douche!

schudden tijdens het douchen heeft weinig zin 😉

Hierna nog even tot in de late uurtjes spelletjes doen buiten in het licht van de kaars!

We hebben hier de slingers opgehangen voor Vaderdag, maar eigenlijk moet je elke dag de slingers ophangen en zelf van elke dag een feestje maken!

Daarna lekker het ontbijt ook naar buiten gedaan. Dit is echt genieten!

Hierna een rondje markt, even langs Bollo en op de foto, de enige activiteit waar ik ons wel voor opgegeven heb.

Nu is het tijd voor iets lekkers in de tuin ;-).

Het is hier echt lekker vertoeven, we krijgen ook ontzettend veel aanloop van dieren. Heel veel diverse vogels, roodborstje, koolmeesje, bonte specht, boomklever, houtduif, merel (die zong de prachtigste liederen elke avond) etc. Familie eend, eekhoorntjes echt heel gezellig!

We moeten echt vaker dit soort weekendjes weg. Thuis zitten we nooit zo vaak buiten, dan zit je weer achter de computer (zoals nu ;-)) of je moet nog even dit of dat. Maar hier hebben we het hele weekend buiten geleefd, echt heerlijk. We hadden ook echt wel privacy hier in de tuin en totaal geen last van onze buren (wat thuis nog wel eens anders is ;-)).

Doggy Days was super om mee te maken, volgend jaar ga ik ons zeker opgeven om meer workshops te doen. We hebben leuke mensen ontmoet, Dika heeft veel hondjes ontmoet en vond het totaal niet eng. Dika bleef het hele weekend lachen ;-).

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.