Camping de Ikeleane

Twee weken geleden mochten we weer eens ouderwets een weekendje terug naar de natuur om te fotograferen. Het was heerlijk en alweer veel te lang geleden! De plek waar we dit gingen doen was camping de Ikeleane in Bakkeveen.

Bakkeveen ligt in het deel van Friesland dat bekend staat om zijn bossen in plaats van het water. We verbleven in een zogeheten Trekkershut en die hebben ze in twee stijlen de Friese en de Hollandse stijl. Wij verbleven in de Hollandse stijl, de foto’s verraden het al wel denk ik ;-).

Zelfs de wc was helemaal in stijl, normaal ben ik niet van wc’s fotograferen, maar deze kon ik gewoonweg niet overslaan.

De Trekkershut heeft dus een eigen toilet, niets geen gesleep met wc rollen over de camping ;-). Hij heeft een goed uitgeruste keuken, er is zelfs een tv en hij heeft twee slaapkamers. Als het mooi weer is, kun je lekker buiten eten aan de picknicktafel.

Zelfs de tafelaankleding is helemaal in stijl! Een douche heeft hij niet, douchen moet in het sanitairgebouw. Deze is heel dichtbij en wij vonden het niet storend. De keren dat wij gingen douchen hadden wij het hele gebouw voor onszelf, deze was erg schoon en ruim en de korte afstand maakt dat het geen enkel probleem is. Bij minder weer kun je ook nog op de veranda je koffie drinken.

De bossen rondom zijn echt prachtig en denk nu niet dat er hier helemaal geen water te vinden is… In de bossen liggen her en der, diverse vennetjes, al dan wel of niet verstopt. Prachtig!

Ik ging de dieren op vier poten fotograferen, de dieren die je aan ziet komen zeg maar. Ed ging voor de kleine krioelers, degenen die je niet verwacht en er opeens zijn zeg maar ;-). Ed had meer succes dan ik, dit weekend…..

Ik kom er een beetje bekaaid af……

Paarden in de wei, een konijntje dat elke avond kwam buurten bij onze Trekkershut en een geitje uit de kinderboerderij. Er liepen wel een aantal reetjes, maar voordat ik die kon fotograferen waren ze helaas alweer verdwenen…

Maar ondanks deze tegenslag ;-), heb ik zeker wel genoten van de mooie natuur. Heerlijke boswandelingen gemaakt. Vanaf de camping loop je zo het bos in, echt super!

De eerste avond hebben we gekookt en de boodschappen gedaan bij de supermarkt verderop in de straat. Prachtige winkel, uitgebreid assortiment, zeker een aanrader. De tweede avond hebben we makkelijk gedaan en een maaltijd opgehaald in de Stal. Heerlijke patatjes, ook wel een aanrader en het mooie hiervan is de Stal hoort gewoon bij de camping, dus zeker een bezoekje brengen als je hier logeert!

De Ikeleane heeft een prachtligging, je kunt hier ook broodjes halen voor het ontbijt. Dat hebben wij ook gedaan, je geeft je bestelling door bij de receptie en de volgende dag liggen de broodjes klaar. Ook beddengoed kun je bestellen (hebben wij ook gedaan), hoef je dat zelf niet mee te nemen. Ook voor kinderen veel te doen, leuke zandspeelplaats, er is ook een hele overdekte speeltuin en een kleine kinderboerderij.

Wat je ook niet moet vergeten om te doen, is het drieprovincienpunt bezoeken. Als je hier toch bent is dat natuurlijk wel even leuk om te doen. Het is 5 tot 10 minuutjes rijden vanaf de camping en het is nies meer dan een paal bij een boer op het land, maar toch is het een leuk idee en daarom hier de bewuste paal ;-)!

Het was heerlijk om weer even helemaal terug te zijn in de natuur en de rust. Niets anders te horen dan het gezang van vogels. Ik zou zo weer teruggaan, wat een heerlijke plek is dit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.