Openluchtspel Dijkerhoek

Wij mogen een nachtje logeren bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek.

We zijn hier lekker op tijd, je mag al om 14.00 inchecken. Het plan is om op de fiets de omgeving te gaan verkennen, de Sallandse Heuvelrug, maar helaas werken de weergoden niet mee. Maar het is geen straf om gewoon even lekker bij te komen in deze B&B.

Het huisje is van alle gemakken voorzien, het ontbreekt je echt aan niets.

Om 20.30 uur hebben we een afspraak gepland bij het Openluchtspel, tot die tijd drinken we hier wat en gaan we een hapje eten. We komen terecht in Lochem, 20 minuutjes rijden en eten bij de Eetgalerie. Wil je weten hoe dat ons is bevallen, lees dan: http://jaantjesblog.dekkerland.com/?p=2695.

En dan is het tijd voor het Openluchtspel, voor en door Dijkerhoekers. Wel een eer dat wij hierbij ook aanwezig mogen zijn!

Dankzij onze gastvrouwe Antina nog voorzien van een heerlijk warm vest want die zullen we wel nodig hebben op de tribune.

Het is inmiddels droog dus de beloofde poncho’s zijn gelukkig niet nodig.

Het verhaal speelt zich af in 1978. Een Dijkerhoeker boer moet zijn boerderij uit en gaat bij zijn zoon en schoondochter wonen. In zijn huis komen “stadsen” wonen en zij zijn de buren van de molen, die op zijn beurt weer verkocht is aan een onbekende koper.

Het is echt een leuk stuk vol met de nodige grappen. Hier en daar wat dialect, dus deze “semi-stadsen” hebben niet alles meegekregen, maar desondanks toch gelachen!

Als de koper van de molen eenmaal bekend is, wordt het verhaal nog grappiger ;-).

Het spel is in 5 bedrijven na het 3e bedrijf is het tijd voor….

De organisatie is heel goed geregeld. Er zijn poncho’s die we gelukkig niet nodig hebben, maar er zijn ook dekentjes en die nemen we dankbaar in gebruik! Zo wij zitten klaar voor bedrijf 4 en 5!

Het Openluchtspel kan ik echt aanraden, we hebben super veel gelachen. Geweldig ook alle auto’s en brommers uit het juiste tijdperk, heerlijke nostalgie! Er zijn nog kaartjes voor vanavond en wellicht ook voor morgenavond, gaat dat zien, gaat dat zien!

Muziek wordt verzorgd door Gust. Heerlijke muziek door 5 jongens, die makkelijk switchen van rock n roll naar Normaal ;-).

Na een heerlijke nachtrust mogen we nog genieten van een lekker ontbijtje!

Na het ontbijt nog wat sfeerbeelden van de omgeving schieten.

En nog even een onderonsje en een foto van een van de hoofdrolspelers!

Dank jullie wel Dijkhoekers, dat deze “semi-stadsen” bij dit spektakel aanwezig mochten zijn. Over 5 jaar zijn we er dolgraag weer bij!! We hebben genoten en we wonen wel in de Randstad, maar hier voelen we ons echt thuis! Graag tot weer! Goed Goan!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.