Bergen op Zoom

Anne en ik wilden graag weer eens een weekendje weg samen, moeder dochter, geen vaders, vriendjes of vervelende broers, nee gewoon lekker samen een op een.

Blijkt Fletcher Hotels een hele leuke aanbieding te hebben, 25 euro per persoon per nacht inclusief ontbijt, dus voor 50 euro een nachtje weg samen. Wij zoeken tussen de hotels, uiteindelijk kwamen we terecht op Bergen op Zoom. We kenden het beide niet, dus het werd tijd om dat eens te gaan veranderen. Fletcher Hotel-Restaurant Stadspark, here we come!

De kamer was netjes, niet al te groot, maar wel met koffie- en theefaciliteiten op de kamer, een ligbad en een mooi uitzicht op het park en het achterliggende water.

We hadden een early check-in genomen voor 10 euro extra, dus lekker veel tijd om Bergen op Zoom te ontdekken. Er moet natuurlijk geshopt worden vandaag, het culturele deel laten we voor nu maar een beetje varen ;-). Maar op de foto met Anton van Duinkerken (oftewel Willem Asselbergs) dat kan natuurlijk altijd!

En een beetje sport mag natuurlijk ook niet ontbreken op een weekendje weg ;-).

Bergen op Zoom is echt een schattig plaatsje, leuke straatjes, heel veel leuke winkels en boetiekjes en de Peperbus is een echt aanknopingspunt, hierdoor vind je altijd de weg naar het centrum!

Na al dat shoppen is het tijd om even bij te komen en waar kun je dat beter doen dan bij Leonidas, ja die, van die lekkere chocola!!

Hierna gaan we weer verder met ontdekken en wat is er veel te zien, gezellige, lieflijke straatjes, de een nog leuker dan de andere.

Na heel veel tasjes en winkels in en uit is het tijd om een eetadresje te zoeken en dat doen we op de Grote Markt.

Er is hier genoeg en zo komt het dat we naar binnen gaan bij Delphi. Er is nog een plekje voor ons en we beginnen met een glaasje ouzo van het huis.

Hierna allebei een heerlijke vleesschotel, alleen jammer van dat pitabroodje dat er niet was, Anne had zich hier erg op verheugd ;-).

Natuurlijk afsluiten met baklava en nog een drankje van het huis! We hebben hier heerlijk gegeten en de tzatziki is hier echt heel lekker, dus zeker een bezoekje waard!

Gelukkig is het koopavond, dus kunnen we nog verder winkelen in Bergen op Zoom by night.

Enig minpuntje is dat het hotel best ver van het centrum ligt en er ook geen bus vlakbij stopt. Dus moeten we nog een stukje lopen voordat we dat warme bad in kunnen. Dus werden we erg blij toen we de entree zagen ;-).

Na een bad is het tijd voor maskertjes. We hadden bedacht dat het leuk zou zijn om beestenmaskertjes te kopen, Zag er heel leuk uit op de verpakking, dus wij dachten leuk voor een selfie. Let op: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

zou niet misstaan voor Halloween, Michael Myers eat your heart out

Zag er dus niet helemaal uit zoals de verpakking ;-): Maar we hebben wel lol gehad!

’s Ochtends mochten we aanschuiven voor een lekker ontbijt. Omeletje, veel soorten broodjes, sapje, koffie, vers fruit van alles wat.

Helaas was het daarna alweer tijd om te gaan, maar zeker niet nadat we plechtig beloofd hebben nog eens terug te gaan naar Bergen op Zoom, hier kun je met een gerust hart winkelen naar hartelust. En we gaan zeker nog eens gebruik maken van deze actie van Fletcher, want voor 50 euro gaan wij graag nog andere onontdekte pareltjes ontdekken!!

Please follow and like us:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.