Picknick met Beemster

Gisteren hebben wij mogen genieten van een picknick georganiseerd door Beemster bij de familie Zuurbier in Heerhugowaard. Helaas was gisteren de laatste mogelijkheid om te kunnen picknicken.

We kregen een koeltas vol met lekkers en een superleuk kleed met koeienvlekken en mochten een mooi plekje uitzoeken bij de schapen.

Teveel lekkers om op te noemen!

Maar voordat we daadwerkelijk gingen eten eerst nog even een rondleiding door Janneke, onze gastvrouw. We brachten een bezoekje aan de zwangere dames, de kalfjes en de melkruimte. De melk waarvan de overheerlijke Beemster kaas wordt gemaakt.

kleintje 3 nog geen dag oud

En natuurlijk Mike, de man die man die voor de kalfjes gezorgd heeft.

Hierna heerlijk genoten van ons broodje Beemster, de lekkere salade, de heerlijke quiche en de yoghurt met de lekkerste granola ooit.

Hierna nog een rondje gedaan over de boerderij bij de kuikentjes, schapen, koeien en geitjes.

Uiteindelijk als allerlaatste nog even een bezoekje gebracht aan de boerderijwinkel, wat een lekkers hebben ze hier! Een melkmachine en een heuse kaasautomaat kun je hier ook vinden, natuurlijk met de heerlijke kaas van Beemster!

We hebben een heerlijke middag gehad en hopen dat er volgend jaar nog meer picknicks georganiseerd gaan worden, geweldig zo in het weiland tussen de dieren, coronaproof!!

We hebben eieren, roomboter en een bakmix gekocht bij de boerderijwinkel en vandaag een heerlijke appelcake gebakken hiervan. We genieten dus nog steeds na van ons middagje boerderij!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.