Weekendje Zwolle

Dit weekend voor onze 23ste trouwdag zijn we naar Zwolle geweest. Wat een heerlijk weekend! Zwolle heeft ook allerlei looproutes aangebracht in het centrum. Sommige iets duidelijker dan andere ;-). Zou wel iets zijn voor Alphen aan den Rijn!!

Zaterdagmiddag hebben we een bezoekje gebracht aan het Land van Oak.

Het Land van Oak is de eerste verjaardag van Wijnbar Oak. Hier kun je genieten van lekkere wijnen en bijpassende hapjes. De ontvangst was met een lekkere cava en daarbij een oester.

Ik heb dus voor het eerst in mijn leven een oester gegeten! Het was zoutig en smaakte heel erg in de verte ook een beetje als haring, maar het zoute overheerste hier wel erg zeg maar. Ik heb het gedaan, zou het niet snel weer doen ;-). Blij toe dat er cava bij was!

Hierna hebben we genoten een borrelplank met diverse broodjes, een basilicummayonaisedip, drie soorten worsten, truffelkaas en oude kaas. De bonbonnetjes heb ik bewaard voor mijn proefglas wijn (nou ja het merendeel dan ;-)). Ik had de Gloria de Moya Monastrell Dulce, heerlijk zoet, vond het ietwat op port lijken, maar dan zoeter en soepeler.

We hebben afgesloten met een Dirty Harry van Dogtails met een daarbij passende rose.

Het Land was goed verzorgd, een eigen tafeltje met dekentjes om onder te kruipen en heaters. Live muziek was er ook, maar die hebben wij net gemist helaas. En het weer heeft zo goed meegewerkt. Hopelijk tot volgend jaar!

Eten hebben we gedaan bij Brasserie Dunnik. Een restaurant wat een menukaart heeft met de gerechten Zin in een triootje? en Kenniekiezenie daar moeten we natuurlijk naartoe!

Ik heb de Bavette en Ed de tournedos en beiden hebben we geen spijt van onze keuze.

Ik eindig met Da’s pas lekker en die naam doet dit toetje wel eer aan!!

Wat hebben wij heerlijk gegeten hier zeg! Vriendelijke bediening, redelijk vlot en een gezellige tent om te zitten, volgende keer komen we hier graag weer!

En slapen hebben we gedaan bij Hotel Lumen. Dit hotel ligt naast het stadion van Pec Zwolle. Toen we wilden inchecken stonden we in de file tussen de voetbalsupporters. Het hotel ziet er prachtig uit en de kamer was echt een balzaal. Heel veel ruimte, koffie- en theefaciliteiten en lekkere Rituals producten in de slaapkamer.

Maar het allerbeste aan dit hotel is toch echt wel het ontbijt! Geloof me we hebben echt heerlijk geslapen daar was ook niets mis mee, maar het ontbijt twee dikke tienen!!

Er was vers geperst sinaasappelsap, diverse broodjes, vele soorten kazen, zalm, vers fruit en de mogelijkheid om een gebakken ei, American pancakes, omelet of wentelteefjes te laten maken. De omelet was overheerlijk en het wentelteefje was geweldig zeker in combinatie met het verse fruit, daar heb ik er lekker twee van gehaald! Ik denk wel dat dit het beste ontbijt is wat ik ooit heb gehad in een hotel!

Dit was een heerlijke manier om onze 23ste trouwdag te vieren, op naar de 24!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.