Thalys Summer Festival

Eindelijk sinds lange tijd weer eens naar Belgie geweest! In februari 2020 was de laatste keer, dus het werd wel weer eens tijd! En we mochten weer met de Thalys, altijd leuk!

We zaten in een rijtuig met alleen maar feestgangers, dus de hele treinreis was al een voorproefje voor wat er komen ging ;-). Lekker snel met de Thalys, dus binnen anderhalf uur waren we al op bestemming.

We mochten ons melden bij Thon Hotel Brussels City centre. Dit hotel ligt aan het einde van de winkelstraat, je rolt je hotel uit, steekt over en je staat dus al meteen in de winkelstraat, hoe cool is dat!! De metro/tramhalte Rogier ligt pal voor de deur van het hotel, echt een perfecte ligging!

Hier werden we vriendelijk ontvangen door een Thalys medewerkster.

De medewerkster van Thalys vertelde ons dat het hotel prachtig uitzicht had over de stad. Dus bij het inchecken hoorden we dat we op de 12e verdieping sliepen, dus ik vroeg meteen is daar prachtig uitzicht? Toen zei de receptioniste, nee, maar had u prachtig uitzicht gewild? Dus ik zei, ja als ik hier toch ben, waarom niet… Toen zei zij, als u niets doorverteld… En toen sliepen wij ineens op de 24e verdieping. Een prachtkamer met badjas en pantoffeltjes heerlijk en dat uitzicht, kijk zelf maar…

Je ziet gewoon het Atomium liggen hoe gaaf is dat…. En kijk het uitzicht eens per nacht, echt super!!

Na het inchecken was het tijd om mijn vriendje op te zoeken en te kijken wat hij nu weer aan had. Helaas niets dus, net tussen twee kledingwisseldagen in. Dus we moeten zeker een keer terug ;-).
Na deze teleurstelling was het inmiddels de hoogste tijd om Grand Place op te zoeken.

Onderweg kwamen we nog een straatartiest tegen, heel mooi…

Nog even rondgelopen om alle mooie gebouwen te bekijken en geloof mij, die zijn er genoeg. Hier een kleine, zeer kleine compilatie.

Toen was het toch eindelijk tijd om van een Belgische versnapering te gaan genieten!!

We zaten hier zo lekker bij la Chaloupe d’Or dat we besloten er ook nog een hapje te eten en eerlijk gezegd geen spijt van gehad, heerlijk!!

Tijdens het eten wil ik mij jurk goeddoen en merk ik dat ik een megagat in mijn jurk heb zitten. Nieuwe jurk, drie keer gedragen van MS Mode… Ik vraag Ed of hij wil kijken en aan zijn gezicht te zien, zit er dus werkelijk een megagat in mijn jurk. Op dat moment is het enige wat door mijn hoofd gaat, het is een kwartier lopen naar het hotel vanaf hier en waarom heb ik mijn blauwe stippeltjes onderbroek aan gedaan en niet gewoon een zwarte ;-).

Uiteindelijk maar rustig af gegeten, we hadden een rugzak bij ons, die maar zo laag mogelijk op mijn rug gehangen en Ed liep als menselijk schild achter mij, zal een fraai gezicht geweest zijn ;-). Gelukkig had ik nog andere kleding bij me voor de volgende dag en die maar aangetrokken. Gelukkig dat het hotel niet zo heel ver weg was…

Tijd voor het feest dan maar in iets minder feestelijke outfit ;-). Het feest werd gehouden in Maison de la Poste, prachtig gebouw.

We werden vriendelijk ontvangen en kregen een mooi bandje. En we mochten meteen het Thalys bier uitproberen!

Er was allerlei lekkers uit BelgiĆ«, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Vooral de broodjes kebab uit Duitsland waren erg lekker!! Helaas is die foto mislukt, maar dat waren pitabroodjes met zuurkool en curryworst, zoooo lekker…

Moe, maar voldaan weer terug naar het hotel voor een heerlijke douche en daarna een lekkere nachtrust. Helaas ging de Thalys weer redelijk vroeg richting Nederland, dus een after party ontbijt was even voor nu het enige.

En daar was de Thalys dan…. Bedankt Brussel voor dit superkorte bezoek, blij dat we weer mogen. We komen gauw weer eens langs!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.