Proefslapen in een tiny house

Edwin en ik mochten proefslapen in een tiny house bij de Toffe Peer in Ruinerwold. Nu zijn wij niet heel erg van het basic kamperen, dus dit was wel op ons lijf geschreven. Zeker toen ik hoorde dat er een mogelijkheid was voor een chemisch toilet erbij, wist ik dat dit weekend helemaal goed zou komen!

Na de vriendelijke ontvangst door de dochter des huizes mochten wij naar het tiny house de Spiegelpeer toe. Het tiny house bevond zich achterin de camping. Het tiny house ligt naast de vijver en kijkt uit op de achterliggende wijngaard.

Er zit een klein keukenblokje in, met een tank voor water, een kookplaatje, een ijskastje en een koffiezetapparaat en waterkoker. Volledige inventaris met diverse pannen, servies en bestek. Een stapelbed van 140 bij 200 en een bankje met tafel, eerste indruk was knus, heel gezellig! Koffers kunnen makkelijk onder het stapelbed, verder is er natuurlijk weinig opbergruimte.

Van de gastvrouw hebben we een lekker flesje wijn gekregen, helaas nog niet van de eigen wijngaard, dat duurt nog even. Dus daar hebben we even lekker van genoten samen in het zonnetje aan onze picknicktafel.

De camping zelf ligt in Ruinerwold en de dichtstbijzijnde stad is Meppel, dus daar zijn we vrijdagavond even gaan buurten. Leuke, oude stad met aardig wat winkels en veel historische gebouwen.

We hebben heerlijk geslapen op het bovenste deel van het stapelbed! De raampjes zijn geweldig om saampjes naar buiten te kijken!

Dan is het tijd voor ontbijt. De gastvrouw bakt zelf broodjes, die je kunt bestellen de dag van tevoren per whatsapp en de volgende ochtend op kunt halen bij het huis. Heerlijk wat een service!! De gastheer en -vrouw zijn trouwens erg vriendelijk en gezellig. Elke ochtend even een praatje maken en zeer behulpzaam.

We hebben de zaterdag gepland om te gaan fietsen. De fietsen hebben we gehuurd via het Fietstransferium in Ruinen. Dit is niet goedkoop, dat vertel ik er alvast bij, want hou je vast… wij waren 85 euro kwijt voor de fietsen! Het waren elektrische fietsen want die hebben ze niet op de camping, hier kun je wel gewone fietsen huren. De fietsen zijn wel al vrijdagmiddag gebracht en zondagochtend opgehaald voor dat geld, dus in feite hadden we de fietsen eigenlijk het hele weekend.

We hebben gekozen voor een fietsroute genaamd Rondje Ruinen, dit is een fietsrondje van 46 kilometer en gaat door kleine dorpjes en een stukje door het Nationaal Park Dwingelerveld. Zoveel nieuwe vriendjes ontmoet onderweg, geweldig… Zelfs nog een baltsdans van struisvogels mogen aanschouwen, wat zijn die dieren groot en hoog in het echt, beetje angstaanjagend wel…

Ook het Dwingelerveld was prachtig om doorheen te rijden, zeker als de hei in bloei staat zal een hier een plaatje zijn! Ook de molen de Zaandplatte in Ruinen was erg mooi!

Onderweg nog wel even tijd genomen om te picknicken natuurlijk!

Nu ligt camping aan de Dr. Larijweg en deze is beroemd vanwege zijn 7 kilometer lange weg met honderden verschillende perenbomen. En laat het net dit weekend Bloesemfeest zijn, hier hebben wij helaas niet aan meegedaan omdat wij de fietstocht net iets te kort vonden, maar de bloesem hebben wij natuurlijk wel vastgelegd ;-).

De camping zelf heeft ook de nodige vriendjes, geitje, schapen en kippetjes. De kippetjes lopen overal, het geitje en de schapen zitten achter een hek.

De camping heeft een toiletgebouw, waar wij vanuit het tiny house ook naartoe moesten om te douchen. Er zijn genoeg douches, allemaal schoon en er is een aparte afwasplaats en een wasmachine en een wasdroger.

Maar het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er is natuurlijk ook een keerzijde en dat zal ik hier onthullen…. De andere kant van het kamperen…. Geen wc-rolletje onder mijn arm, maar wel een dienblad vol afwas en de theedoek aan mijn broek op mijn slippertjes naar de afwasplaats en voor de oplettende kijker… de rest staat op de picknicktafel ;-).

Nou zoals jullie kunnen lezen hebben wij een heerlijk weekend gehad. De weergoden waren ons niet het hele weekend goedgezind, maar onze fietstocht hebben we in ieder geval droog uitgereden!

Het tiny house is echt voor mensen die niet van een tent houden, maar toch wel van het campingleven kunnen genieten. Je kunt trouwens ook bij de Toffe Peer terecht, als je helemaal niet van kamperen houdt, ze hebben ook hele mooie vakantiehuizen! Wij komen in ieder geval graag nog eens!!

Foto openen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.